کاربرد امولسیون

امولسیون چیست؟

یک امولسیون به طور کلی به عنوان مخلوطی از دو یا چند مایعات ناسازگار تعریف می شود. امولسیون ها عضو سیستم های ۲ فاز شناخته شده به عنوان کلوئید هستند. در یک امولسیون، یک مایع در یکی دیگر پراکنده می شود. اگر چه اصطلاحات امولسیون و کلوئید به طور متناوب استفاده می شود، امولسیون باید زمانی استفاده شود که هر دو فاز یعنی پراکنده و مداوم مایع باشند. برخی از نمونه های رایج از امولسیون ها عبارتند از شیر همگن، پنیر، سس مایونز، و برش مایعات برای تشکیل فلز.

امولسیون پراکندگی یک نوع مایع را به شکل دیگری از مایع می دهد. آیا تا به حال درباره لوازم آرایشی که استفاده می کنید فکر کرده اید، از چه چیزی تشکیل شده است؟ اکثر محصولات آرایشی بر اساس اصطلاح شناخته شده به عنوان امولسیون است. کرم و لوسیون که استفاده می کنید محصولات آرایشی بر اساس امولسیون است. در حال حاضر، ما انواع مختلف امولسیون را مورد بحث قرار خواهیم داد.

ویژگی ها و کاربرد امولسیون

بسیاری از مواد شیمیایی عملکردی (مانند داروها) محلول در آب نیستند و نیاز به الکل یا سایر حلال های آلی برای ایجاد راه حل دارند. این حلالها ممکن است گران قیمت، خطرناک یا سمی باشند. امولسیون ها مفید هستند، زیرا آنها راه هایی برای انتقال مواد فعال در آب را فراهم می کنند که ارزان و بی خطر هستند. مزیت مرتبط با امولسیون ها این است که اجازه می دهد رقیق سازی این مواد فعال به غلظت مطلوب برسد. به عنوان مثال، در محصولات تولید کننده مو، روغن ها و سایر عوامل تهویه مطبوع که در معرض استفاده قرار می گیرند، موها را لخت و چسبنده می کنند. 

کاربرد انواع امولسیون در صنایع مختلف

امولسیون ها معمولا در بسیاری از صنایع مهم شیمیایی استفاده می شود. در صنایع داروسازی، آنها برای ساخت داروهای متنوع تر، برای بهبود اثربخشی با کنترل دوز مواد تشکیل دهنده فعال، و ارائه زیبایی شناسی پیشرفته برای داروهای موضعی مانند پماد استفاده می شود. امولسیون های غیر یونیک به دلیل کمبود سمیت، توانایی تزریق مستقیم به بدن و سازگاری با بسیاری از مواد مخدر، محبوب هستند. امولسیون های کاتیونی نیز در محصولات خاص به علت خواص ضد میکروبی آنها مورد استفاده قرار می گیرند.

در صنعت کشاورزی، امولسیون ها به عنوان وسایل حمل و نقل برای حشره کش ها، قارچ کش ها و سموم دفع آفات استفاده می شود. این بیوسید های غیر محلول در آب باید در محصولات بسیار کم، معمولا با اسپری کردن از طریق تجهیزات مکانیکی استفاده شود. فن آوری امولسیون اجازه می دهد تا این مواد شیمیایی به طور موثر رقیق شده و باعث بهبود اسپری شوند. به دلیل خواص فوم کم و عدم تعامل با عوامل مضر موجود در آن، امولسیون غیر منحصر به فرد در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرد.

در لوازم آرایشی، امولسیون وسیله تحویل برای بسیاری از مو و پوست تهویه هوا است. امولسیون های آنیونی و غیر یونی برای تهیه روغن های مختلف و موم استفاده می شود که مرطوب کننده، صاف و نرمی مو و پوست را فراهم می کنند. امولسیون هایی که با امولسیفایر های کاتیونی شکل می گیرند، خود عامل تهیه کننده موثر هستند زیرا بار مثبت خود را به محل های منفی موها جذب می کنند، به این ترتیب آنها می توانند مقاومت کنند.

بسیاری از رنگ ها و جوهر ها بر اساس امولسیون ها هستند. چنین محصولات ممکن است امولسیون مایع در مایع باشد و یا آنها ممکن است پراکندگی باشد. Dispersions شبیه امولسیون است به جز اینکه فاز پراکنده ذرات جامد را به خوبی تقسیم می کند. همان تکنولوژی سورفاکتانت برای فرمول سازی امولسیون ها برای ایجاد پراکندگی رنگدانه ها استفاده می شود که در رنگ ها و جوهر ها استفاده می شود. این پراکندگی ها به سرعت خشک شده و فیلم های ضد آب را طراحی می کنند، در حالی که رنگ را تحت تاثیر قرار نمی دهند. در این زمینه امولسیون ها به دلیل کمبود و اشتعال پذیری، مزایای بیشتری نسبت به سیستم های حاوی حلال دارند.

بسیاری از محصولات غذایی در قالب امولسیون هستند. یک نمونه از امولسیون غذایی طبیعی شیری است که حاوی گلوله های چربی شیر (کرم) در آب است. سفید بودن شیر به علت پراکندگی نور به عنوان ذرات چربی میکروسکوپی است. سس سالاد، سس گوجه فرنگی و دیگر سس ها، دسر خرد شده، کره بادام زمینی و بستنی نیز نمونه هایی از امولسیون های مختلف روغن های خوراکی و روغن هستند. علاوه بر تاثیر بر شکل فیزیکی محصولات غذایی، امولسیون طعم را تحت تأثیر قرار می دهد زیرا روغن های امولسیونی زبان را پوشانده و باعث “احساس دهان” می شود.

فروش انواع امولسیون

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *