ناتامایسین یک ماده ی ضد میکروبی است. طبقه بندی شیمیایی ناتامیسین Polyenes است.به عنوان یک افزودنی مواد غذایی، آن E شماره E235 است
ناتامایسین دارای حلالیت بسیار کم در آب است
ناتامایسین یک آنتی بیوتیک ماکرولیوتیک با خواص ضد قارچی است.
این ماده برای انواع عفونت های قارچی، عمدتا به صورت موضعی استفاده می شود.
ناتامایسین به طور طبیعی در خاک به علت تخمیر باکتریایی ساخته می شود،
این ماده به عنوان یک افزودنی مواد غذایی برای کنترل رشد مخمرها و قالب ها بر روی سطح پنیر و دیگر محصولات غیر استریل مانند گوشت و سوسیس استفاده می شود.
به عنوان یک سوسپانسیون آب (مانند مخلوط به نمک) بر روی محصول اسپری می شود و یا که در آن محصول غوطه ور شده است، و یا به صورت پودری (همراه با یک ماده ضد باکتری مانند سلولز) یا در محصول مخلوط شده است. بعضی از کشورها اجازه می دهند که ناتامایسین به سطح سوسیس های خشک و تخمیر شده برای جلوگیری از رشد قالب در پوشش استفاده شود. همچنین، برای محصولات مختلف لبنیاتی در ایالات متحده تایید شده است. به طور خاص، این ماده به طور معمول در محصولات مانند پنیر خامه ای، خامه ترش، ماست، پنیر خرد شده و مخلوط سالاد بسته بندی شده استفاده می شود. یکی از دلایلی که تولید کنندگان مواد غذایی برای استفاده از ناتامایسین، جایگزین اسید سوربیک نگهدارنده مصنوعی است.
تاریخچه کشف ناتامایسین
ناتامایسین بیش از ۵۰ سال پیش توسط دانشمندان DSM کشف شد. از سال ۱۹۶۷ در بازار بوده و عمدتا برای نگهداری مواد غذایی و در موارد بسیار نادر به عنوان درمان عفونت های قارچی استفاده می شود. ناتامایسین توسط یک سری خالص از باکتری تولید می شود که پس از فرایند تخلیه شدیدا کنترل می شود. پس از استخراج، ناتامایسین، برای اطمینان از خلوص و کیفیت محصول نهایی، سانتریفیوژ، فیلتر شده و شسته می شود.این ماده در فرمولهای مایع و پودر در دسترس است ناتامایسین از طریق مکانیسم منحصر به فردی که ارگسترول را در دیواره سلولی هدف قرار می دهد محافظت می کند.ناتامایسین به طور فنی به عنوان یک آنتی بیوتیک در حفظ مواد غذایی نامیده می شود، زیرا می تواند رشد مخمر ها که موجودات زنده هستند (در معنی آنتی بیوتیک لاتین در برابر زندگی) جلوگیری می کند. با این حال، به عنوان یک مهار کننده قالب طبیعی، هیچ تاثیری بر روی باکتری ندارد و بنابراین هیچ عارضه ای با آنتی بیوتیک های معمول داروئی که برای عفونت های باکتریایی تجویز شده است، ندارد. بنابراین، طبق WHO، ناتامیسین یک آنتی بیوتیک نیست.
. تقریبا ۵۰ سال است که در سراسر جهان برای محافظت از طیف گسترده ای از غذاها و نوشیدنی های فاسد شدنی، از جمله محصولات لبنی، گوشت، محصولات پخته شده و آب میوه استفاده شده است.
ناتامیسین برای اولین بار در یک نمونه خاک در نزدیکی آفریقای جنوبی، در سال ۱۹۵۴ کشف شد، و به طور گسترده ای و ایمن به عنوان یک نگهدارنده مواد غذایی طبیعی برای نزدیک به ۵۰ سال استفاده می شود.
دیگر محصولات : پتاسیم استات
فروش ناتامایسین
ناتامایسین در بسته بندی های ۱ کیلو گرمی،۵۰۰ گرمی و ۱۰۰ گرمی آماده تحویل به شما مشتریان عزیز می باشد.