طعم دهنده های نوشیدنی تحت عنوان اسانس(طعم دهنده)، روغن فرار و روغن اتری نامیده می شود، و در درجه اول توسط حساسیت های شیمیایی از طعم و بو تعیین می شود. حساسیت سه گانه، که تشخیص مواد شیمیایی تحریک کننده در دهان و گلو، و همچنین دما و بافت، نیز برای احساس کلی ادراک عطر و طعم مهم است. عطر و طعم غذا را می توان با طعم های طبیعی یا مصنوعی که بر این حس ها تاثیر می گذارد، تغییر داد.
“طعم دهنده” به عنوان ماده ای تعریف می شود که عطر و طعم ماده را تغییر می دهد و ویژگی های محلول را تغییر می دهد و باعث می شود آن ماده شیرین، ترش، تلخ و غیره باشد. عطر و طعم کیفیت چیزی است که احساس طعم را تحت تاثیر قرار می دهد.
از سه حساسیت شیمیایی، بو عامل اصلی عطر و طعم مواد غذایی است. چهار پایه سلیقه – شیرین، ترش، تلخ و شور به طور جهانی شناخته شده است، گرچه برخی از فرهنگ ها طعم های دیگیری را هم به رسمیت می شناسند . تعداد بوی انواع غذا محدود است. بنابراین عطر و طعم غذا می تواند به راحتی با تغییر بوی آن تغییر یابد و طعم آن مشابه باشد. طعم دهنده ها در ژله های مصنوعی طعم دار، نوشابه ها و آب نبات ها با طعم های مختلف به علت استفاده از عطر و طعم های مختلف، متفاوت است.
اگر چه اصطلاحات طعم دهنده در زبان مشترکی حساسیت شیمیایی ترکیبی از طعم و بوی را مشخص می کنند، اصطلاحات مشابهی در صنایع عطر و طعم دهنده برای اشاره به مواد شیمیایی خوراکی و عصاره هایی که عطر و طعم مواد غذایی و محصولات غذایی را از طریق حس بو ایجاد می کنند. با توجه به هزینه های بالا و یا عدم دسترسی عصاره های طعم دهنده طبیعی، اکثر طعم دهنده های تجاری “طبیعت یکسان” دارند، به این معنی که آنها معادل شیمیایی طعم های طبیعی هستند، اما به جای استخراج از مواد اولیه شیمیایی سنتز می شوند. شناسایی اجزای غذاهای طبیعی، به عنوان مثال تمشک، ممکن است با استفاده از تکنولوژی مانند تکنیک های فضایی انجام شود، به طوری که طعم دهنده می تواند با استفاده از چندین ماده شیمیایی موجود، تقلید کند.
طعم دهنده نوشیدنی
یک نوشیدنی خوب یک نوشیدنی است که معمولا حاوی آب گازدار، یک یا چند طعم دهنده و شیرین کننده مانند شکر، HFCS، آب میوه ها و یا جایگزین های شکر مانند سوکرالوز، آسه سولفام K، آسپارتام و سیکلامات می باشد. نوشیدنی ها هم چنین ممکن است حاوی کافئین، رنگ، نگهدارنده ها و سایر مواد تشکیل دهنده باشد.
شرکت های تولید کننده نوشیدنی ممکن است نیاز به طعم دهنده برای محصولات جدید داشته باشند. در سال ۲۰۱۱، حدود ۱۰٫۶ میلیارد دلار با فروش طعم دهنده ها تولید شد؛ اکثر طعم دهنده های مورد استفاده در مواد غذایی پردازش شده و بسته بندی مصرف می شوند. اکثر طعم دهنده ها ترکیبی از ترکیبات معطر، مواد خام بوده که توسط شرکت های طعم دهنده تولید می شوند. در موارد نادر، یک ترکیب مصنوعی تنها در فرم خالص استفاده می شود. پ عطر “سیب سبز” همه جا حاضر است بر اساس هگزیل استات تولید میشود .
محبوب ترین نوع طعم دهنده در جهان، طعم Coca-Cola است. مواد اصلی این عطر و طعم در اصل کافئین، عصاره کوکائین از برگ کوکا و وانیل بود. دستورالعمل های مدرن از یک نوشابه کارامل به دیگری متفاوت است. لیمو – طعم بسیار محبوب است که می تواند نه تنها در لیموناد بلکه در بسیاری از نوشابه های گازدار نوشیدنی یافت می شود. نارنجی – پرطرفدارترین نوشیدنی پرتقال در جهان، فانت است، اما انواع مختلف دیگری نیز وجود دارند که از طعم نارنجی استفاده می کنند.
دیگر انواع طعم دهنده های نوشیدنی معمولی استفاده می شود:
بادام
سیب
زردآلو
توت سیاه
قهوه
کولا
گیلاس
سودا
شکلات
خیار
خیار زنجبیل
پرتقال
انبه
خربزه
هلو
گلابی
پاپایا
آناناس
تمشک
توت فرنگی
هندوانه
فروش طعم دهنده های نوشیدنی
شرکت پیشگامان شیمی آمادگی دارد ضمن دریافت سفارشهای مشتریان عزیز، طعم دهنده های نوشیدنی مورد نیاز را بهترین قیمت و کیفیت تأمین کرده و در اسرع وقت بهوسیله سیستم حملونقل مطمئن به شهرهای مختلف ارسال نماید.