فروکتوز

فروکتوز یک قند طبیعی است که در بسیاری از غذاها مانند میوه ها و عسل یافت می شود. زنجیره های طولانی از فروکتوز به نام فروکتان و در سبزیجات خاص، گندم و سایر غذاها یافت می شود. فروکتوز قندی بسیار شیرین بوده و  به طور طبیعی در میوه ها، برخی از سبزیجات و عسل یافت می شود. این شیرین‌کننده به صورت شربت در صنایع مختلف دارویی و خوراکی به عنوان بهترین جایگزین ساکارز مورد استفاده قرار می گیرد. برای شیرین کردن بسیاری از غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی ها استفاده می شود.

کاربرد فروکتوز در صنعت غذا

  • فروکتوز کریستالی برای افزایش طعم و مزه در صنایع غذایی استفاده می شود.
  • این محصول در آب میوه های طعم دار، نوشیدنی های انرژی زا، محصولات کم کالری و غیره استفاده می شود.
  • این شربت جزء شیرین کننده ها طبیعی است و شیرینی معادل شیرینی شکر را فراهم می کند .
  • فروکتوز یک قند احیا کننده است که باعث تشدید طعم محصول شده و جلوه جالبی برای رنگ غذا ایجاد می کند.
  • این محصول باعث ایجاد بافت نرم در شیرینی، نان قندی و دیگر محصولات نانوایی می شود.
  • با ثابت نگه داشتن رطوبت باعث جلوگیری از کریستالیزه شدن مواد بعد از پخت می شود.
  • این ماده باعث ثبات طعم شیرینی در محصولاتی خاص مثل سس ها و سالادهای میوه ای می شود.
  • بیش از ۹۵ درصد از قند موجود در فروکتوز قابلیت تخمیر دارد و در صنایع نان بسیار پر اهمیت است.
  • با جلوگیری از فساد میکروارکانسیم ها و کاهش فعالیت باکتری آب باعث حفظ تازگی محصول می شود.

تاثیر و عملکرد فروکتوز در بدن

بر خلاف فروکتوز، بدن مقدار زیادی از گلوکز را در سلول ها فرو می برد. روده کوچک معمولا این نوع قند را جذب می کند و به انرژی سلول های بدن منتقل می کند. محققان معمولا گلوکز را به عنوان منبع کربوهیدرات ترجیحی بدن برای انرژی مورد توجه قرار می دهند.

هنگامی که یک فرد گلوکز مصرف می کند، ساختار شیمیایی این ترکیب باعث ایجاد لوزالمعده می شود تا انسولین را آزاد کند، هورمونی که به سلول ها اجازه می دهد که از گلوکز برای انرژی استفاده کنند.

فروکتوز باعث آزاد شدن انسولین نمی شود، همچنین باعث آزاد شدن هورمون هایی نظیر لپتین می شود که به مغز می گوید که یک فرد پر است یا هورمون هایی را که بدن انسان را گرسنه می گذارد، مهار می کند.

سای محصولات ما:

گلوکز

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *